Vis Instruments

Engineering partner

Vis Instruments is thuis op verschillende gebieden van de werktuigbouw. Hieronder staat een overzicht van de diensten die aangeboden kunnen worden.

Diensten

Vis Instruments is gespecialiseerd in het ontwerpen van maatwerk productiemachines met behulp van 3D cad (Solid-Works / HiCad).  Uw (technische) vraag wordt vertaald naar een heldere specificatie, een concept en resulteert in een ontwerp en een tekeningpakket van een maatwerk oplossing voor uw probleem.

Bovenstaande activiteiten kunnen desgewenst ook op basis van detachering worden verricht.

Goed overleg met de klant staat in elk project van Vis Instruments voorop. Samen wordt gekeken of bepaalde onderdelen van een project in eigen beheer dan wel compleet door Vis Instruments kan worden uitgevoerd. Steeds vaker kiezen onze opdrachtgevers daarbij voor het gemak van een ‘turn-key’ aanpak of wel een machine die compleet en werkend wordt opgeleverd! Een turn-key project biedt vele voordelen. Omdat het gehele projectmanagement in de handen van één partij ligt, kan er zeer efficiënt worden gewerkt en dat scheelt behoorlijk in tijd en kosten!

Veiligheid (CE-markering) is een belangrijk thema in de EU. De basis voor een veilige machine wordt tijdens de ontwerpfase gelegd met een goede risicoanalyse. Vaak is hiervoor weinig tijd tijdens deze fase van een project. Dit geldt ook voor het Technisch Constructie Dossier en de gebruikershandleiding.

Vis Instuments adviseert bij en/of verzorgt het opstellen van de genoemde documenten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van duidelijke illustraties en exploded views van de machines en/of onderdelen.

Of het nu gaat om een nieuw te ontwikkelen machine, het opzetten van een productielijn of een bedrijfsverplaatsing; elk project moet goed worden begeleid. Vis Instruments is thuis in het leiden en begeleiden van projecten. Daarbij kan ook gedacht worden aan het verzorgen van de inkoop, productie en montage van de gemaakte ontwerpen. Door een netwerk van gespecialiseerde partners is de juiste expertise voorhanden om uw project succesvol af te ronden.

Ontwerpen Speciaalmachines

Handleidingen en Machinerichtlijn

Turn-Key Projecten

Detachering

Projectbegeleiding